top of page
  • umutkeseru

Ev İlaçlaması / Apartman İlaçlaması Soru Cevap Tüm Bilgilendirmeler





Yaza girerken yavaş yavaş zararlıların da çıkmaya başladığı bu dönemde ilaçlama uygulaması yaptırmak evimizde ve bulunduğumuz çevrede zararlı organizmalardan korunma yönünde en büyük destekçimiz.

Peki ev ilaçlaması nasıl olmalı? Yada apartman ilaçlamalarında en doğru yöntem hangisi?

Bahçemizi ilaçlatsak yeterli olur mu? Evden çıkmamıza gerek var mı? Kimyasal köpeğime zarar verir mi? gibi sorulara cevap arayacağız..


Öncelikle İlaçlama hizmetini ruhsat sahibi ve bakanlıklarca onaylı kimyasal grupları kullanan profesyonellerden almanızı öneriyoruz. İlaçlamanın altın kuralı ''İşinin İlaçlama Olduğu'' firmalardan ilaçlama hizmeti almaktır. Aksi taktirde sizin için yapılan uygulamanın herhangi bir fayda sağlamadığı yada sağlığınıza zarar vermesi gibi durumlarla karşılaşabilir, bu kötü sonuçlardan sonra da karşınızda herhangi bir sorumlu muhatap bulamama şansınız doğabilmektedir.Bu tarz olumsuz durumlar yaşamamak için Böcek İlaçlama, Haşere İlaçlama hizmetlerini Pest Kontrol Firmalarında alınız.


Evimizde İlaçlama hangi sıklıkla yaptırılmalıdır?


-Evinizde yoğun şekilde böcek görülmüyorsa Bahar aylarında Yılda 2 Kez yaptırılmalıdır. Eğer hergün 1-3 arası Böcek görülüyorsa Ruhsatlı bir İlaçlama firmasından popülasyonu sonlandırmaya yönelik hizmet almanız gerekmektedir.


Apartmanımızı hangi sıklıkta İlaçlatmalıyız?


-Apartman ve site ortak kullanım alanlarında önerilen yöntem İlkbahar aylarında ve her yıl düzenli uygulama yaptırılması şeklindedir.


Ev İlaçlanırken dışarı çıkmamız gerekir mi? Evi Boşaltacak mıyız ?


-Yapılan uygulama şekline göre değişmektedir. Standart bir Halk sağlığı biyosidal ürün uygulamasında Evinizden çıkmanıza gerek yoktur. Çünkü kullanılan kimyasallar KOKUSUZ dur. Temas etkili öldürücüler olduğu için yanlızca uygulama yapılan duvar dipleri , balkon ve giderler ile mutfak banyo giderlerinde Kimyasal uygulandıktan sonra kuruyana dek el değmemelidir.

-Bazı Haşere Türlerinin Mücadelesinde Kokulu Kimyasallar kullanılmaktadır. Problemi sonlandırmak için İlaçlama firmanız gerekli bilgilendirmeleri uygulama öncesi yapacaktır.


Evimizde Bebek ve Çocuklar var , nasıl ilaçlama yapılabilir?


-Temas etkili biyosidal ürünlerde bebek ve çocuklar üzerinde herhangi bir zarar verici etki gözlemlenmemektedir. Fakat farklı bünyelere ve hassas yapılara sahip oldukları için çocuklarımızı kimyasal kuruyana kadar eve almamak ,ayrıca bol havalandırma yapıp ayak basacak yada el değecek yerlere kimyasal atılmışsa temizlenmesi önerilmektedir.


Ekosistem İlaçlama Ev ilaçlamaları uygulamalarında 2 Yaşına kadar Bebek bulunan evlerde Bebeğin bulunduğu alana kimyasal uygulaması yapmamaktadır. Bunun sebebi herhangi bir alerjik reaksiyona dahi sebep olmamak ve çocuklarımızı kimyasal mücadele yöntemlerinden uzat tutup onları korumaktır.


Evimiz ilaçlanırken Evcil Hayvanlarımıza zarar verir mi, ne yapmalıyız?


-Ev ilaçlamalarında Kedi Köpek Kuş vb evin içinde özgürce dolaşan dostalarımızı ilaçlama süresin de ve sonrasındaki 1 saat evden uzaklaştırmamız gerekmektedir. Balık vb kimyasala temas edemeyeceği için çıkarılmaya gerek yoktur.

Kimyasalın yer ve duvar yüzeylerinde kuruduklarına emin olup evi havalandırdıktan sonra içeri almak en güvenilir yoldur.


İlaçlama öncesinde yapılması gerekenler nelerdir?


-Ev ilaçlamalarında müşterilerimizin yapması gereken ekstra bir işlem yoktur. Yalnızca servis personellerimize hijyen odaklı temas edilmemesi için Mutfak Bankosu altı boru gideri olan alanların boşaltılması , evdeki tuvalet banyo balkon gider kapakları varsa bunların kaldırılması işlemleri ilaçlama öncesi yeterlidir.

Ayrıca mutfak alanlarında dışarıda bir gıda maddesi bulundurmamak (ekmeği poşetlemek vb) gibi işlemler daha güvenli bir ilaçlama uygulaması yapılmasına olanak sağlayacaktır.


İlaçlama sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?


-Ev ilaçlaması sonrasında öncelikle kimyasalın yüzeylere işleyip koruma süresinin daha uzun vadede dayanması için Uygulama sonrası 2 Gün ıslak temizlik (Sulu yüzey temizliği, silme vb) yapılmamasını öneriyoruz. Bu sebeple ev temizliklerini ilaçlama dan bir gün önce yapmak daha sağlıklı olmaktadır.

Evde kimyasalın yoğun atılıp lekelenme yaptığı bir yüzey varsa temizlenmelidir.

Kontak etkili biyosidal ürünler kullanılan ilaçlama uygulamalarında evi havalandırmaya gerek yoktur.


Evi ilaçlattık fakat komşumuz ilaçlama yaptırmadı, böcek sorunumuz bitmez mi?


-Hayır. Böcek popülasyonu ve yuvalanma evinizde biter, fakat apartman tarzı yapılardaki hanelerde üst ve alt kat komşularınızda herhangi bir böcek problemi varsa zamanla sizin dairenize de geçme şansı bulunmaktadır. Toplu yaşam alanlarında en sağlıklı sonuç için tüm dairelerin ve binanın ortak alanlarının en iyi şekilde ilaçlanması gerekmektedir.


İlaçlama sonrasında herhangi bir evrak alma şansımız var mı?


-Ekosistem ilaçlama firmamızda her uygulama sonrası EK1 ''Biosidal ürün uygulama işlem formu'' düzenlenmektedir. Ayrıca hizmet faturanızı alırsınız. İmza karşılığı servis personelimiz eviniz için veya apartman ortak kullanım alanları uygulaması için Servis Formu yazmaktadır.

Bu formda kullanılan kimyasalın üreticisinden kullanım dozuna kadar birçok bilgiyi açık şekilde görebilirsiniz.

Ayrıca bu form sayesinde uygulama tarihleri ve periyodları takip edebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page